måndag 21 september 2009

Scandinavian Winner 2009

Så har vi varit på Scandinavian Winner igen för första gången på många år och det var riktigt trevligt. Massa vackra katter och trevligt folk att prata med. Annabelle blev också ordentligt introducerad i katt svängen :)

CRX-folket står samlade för att åtnjuta lördagens bedömningar då de drar igång.

Aramis dömdes av Alexey Schukin som gav honom certet i konkurrens men tyckte han var för mycket "baby" för att slå den andra vuxna hanen. Så trots en fin bedömning och kalaskondition var faktiskt Aramis först att vara utslagen strax innan lunch på lördagen. Champion blev han i alla fall.

Lilla Bonnie dock, som verkligen ÄR väldigt mycket baby fortfarande, imponerade på Lena Chapman och blev tvåa i BIVen endast slagen av den vuxna hanen. På söndagen fortsatte framgångarna och hon blev nominerad men i panel blev konkurensen för hård och en annan liten cornish tjej tog titeln helt korrekt. Vi är ändå så glada att det gick så bra som det gjorde då Bonnie är sent utvecklad och långt ifrån klar.
Detta var sista gången Bonnie tävlade i vårt namn, på söndagen gick båten över sundet till nya hemmet i Windseeker's katteri.

Clyde var också med och fick en fin bedömning med ex1 men slagen i BIVen av en hona. Han är dock väldigt lik pappa i samma ålder så vi hoppas han får en chans att imponera lite mer när han fått mer tid på sig.

Cherry var med men var som synes långt ifrån i pälskondition nog att tävla i konkurrens om certet. Att komma halvnaken till SW är väll kanske inte att rekommendera. Helt korrekt fick hon ex3 men en fin bedömning i övrigt.

Musse hamnade på Martti Peltonens bord. Där fick han en jättefin bedömning och när det var dags för nominering på söndagen gick den till Musse. I panel blev han dock slagen på målsnöret av en jättefin World Winner somali men vi tackar och bockar ändå för de röster han fick. Ska man bli slagen är det alltid trevligare om man blir det av nått bra :)
Lilla Häxan var också med och fick sitt cert. När det var dags för nominering valde vi dock att dra henne då hon var allmänt sur och inte hade nått i panel att göra. Hon levde upp till sitt smeknamn i lite för hög grad. Att svära åt domaren är inte "very lady like". Nu ska hon paras istället och förhoppningen är att det ska lugna ner hennes hormoner lite grann.
Annabelle avverkade helgen i en skön och avslappnad pose helt omedveten om dramatiken som utspelade sig runt omkring henne :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar